Thonon-les-Bains – Haute Savoie

Uitzicht boven Thonon-les-Bains, foto van Wikimedia Commons
>Feiten
»Gelegen: Haute Savoie, Frankrijk
»Aantal inwoners: 30.000
»Hoogte: 400m (centrum)
»Bijzonderheden: Zowel voor watersport als bergsport een goede uitvalsbasis

Thonon-les-Bains ligt aan de zuidkant van het Meer van Genève in het noorden van het Franse departement Haute Savoie. Met zijn bijzondere ligging heeft Thonon-les-Bains meerdere gezichten. Enerzijds zijn daar de mogelijkheden voor diverse watersporten, terwijl enkele kilometers verderop het mogelijk is om te skiën of bergen te beklimmen. Ook raften en wandelen behoren tot de mogelijkheden.
Behalve deze actieve kanten is Thonon-les-Bains vooral bekend vanwege de schone bronnen die gebruikt worden in de diverse thermaalbaden en even verderop om over de hele wereld verscheept te worden als bronwater (Evians). Dankzij de grootte (ruim 30.000 inwoners) heeft Thonon-les-Bains alle faciliteiten waarover een kleine stad moet beschikken. De bereikbaarheid is uitstekend, met dank aan het vliegveld van Genève dat vlakbij is gelegen.

Klimaat van Thonon-les-Bains

In de herfst heeft Thonon-les-Bains nog weleens last van stuwregens wanneer er koude lucht vanuit het noorden over het warme meer strijkt en aan de zuidzijde tegen het hooggebergte omhoog wordt gedwongen. In september (155mm) valt dan ook ruim 4 maal zoveel neerslag als in februari (35mm), vooral uit zware buien. In de zomer is het meestal warm (ruim 25°C overdag) en vrij droog en zeer zonnig. De zomermaanden zijn dan ook het meest geschikt voor een bezoek aan Thonon-les-Bains.

Andere pagina’s over de Haute Savoie binnen OutdoorSpecial:
Annecy
Chamonix
Sixt Fer a Cheval
Megève
Saint Gervais les Bains
Aiguille du Midi
Mer de Glace
Mont Blanc Tunnel

3 gedachten over “Thonon-les-Bains – Haute Savoie”

Reacties zijn gesloten.