Täschhorn (4491 meter)

De Täschhorn, onderdeel van de Mischabelgroep en de nummer 8 van hoogste bergen van Zwitserland.
vlnr: Alphubel, Täschhorn, Dom de Mischabel, Nadelhorn

De Täschhorn is de buurman van de Dom de Mischabel en in hoogte de 2e berg van de Mischabelgroep in het zuiden van Zwitserland in het kanton Wallis. De Täschhorn is de nummer 8 op de lijst van hoogste bergen van Zwitserland.

De Täschhorn is dan wel iets lager dan de Dom de Mischabel, maar een stuk lastiger om te beklimmen. Een eenvoudige route is er eigenlijk niet.
De normale klimroute begon vanuit het dal van Zermatt, vanuit het westen en loopt naar de Dom-hut, die gelegen is op 2940 meter (45 CHF per nacht, cash betalen, halfpension incl. toeristenbelasting. Telefonisch reserveren verplicht: +41 27 967 26 34). Vanaf heden is de “normaalroute” echter niet meer begaanbaar: door het krimpen van de gletsjer kun je niet meer van de Dom-hut naar de Täschhorn komen!

Tegenwoordig begint de normaalroute vanaf de Mischabeljoch, een zadel tussen het Saas & Matterdal. De route vanaf de Mischabeljoch loopt over de zuidoostgraat.

Deze westkant is iets vergevingsgezinder, omdat er minder ijs en sneeuw is. Maar wat blijft is een intimiderende rotsgraat die samen de piramide-vormige top creëeren, hoog boven het dorp Täsch waarnaar ze vernoemt is. Een plaatsje wat overigens vooral bekend is als parkeerplaats voor auto’s van bezoekers aan Zermatt.

Aan alle zijdes van de Täschhorn liggen gletsjers. De bekendste hiervan is de Feegletsjer, boven Saas Fee.