Lac de Mauvoisin

Helemaal aan het einde van het Val de Bagnes in het Zwitserse kanton Wallis ligt het Lac de Mauvoisin. Dit stuwmeer is iets meer dan 2km2 groot en vangt het water op van een gebied dat meer dan 100km2 groot is. Belangrijke bergen die afwateren in het Lac de Mauvoisin zijn delen van de Grand Combin, de Tournelon Blanc (3707m), Mont Collon (via de Glacier d´Otemma), Pigne d´Arolla (3796m), La Ruinette (3875m) en Mont Blanc de Cheilon (3870m). Het meer is gelegen op een hoogte van 1960m en behoort tot de 15 hoogste stuwdammen ter wereld: de damwand is maar liefst 250m hoog.

Parkeren doe je aan het eind van het dal, aan de voet van de dam.


Het Lac de Mauvoisin heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen en er lopen dan ook diverse wandelroutes rondom het meer. Verder boven het meer lopen meer uitdagende routes die eenvoudig uitgebreid kunnen worden tot meerdaagse tochten. Mooie meerdaagse tochten zijn onder andere te maken naar het Lac des Dix in het volgende dal. Dankzij het uitstekende openbaar vervoer in Zwitserland kun je altijd weer terug naar het dal waar je begonnen bent.

Aan het eind van het Val de Bagnes, ver achter het Lac de Mauvoisin ligt de berghut van Chanrion. De hut is geopend t/m 3 oktober, overnachtingen kosten 45CHF (halfpension).

Cabane de Chanrion, 2462m hoogte