Hoe warm wordt het morgen op de Galibier?

Morgen (25 juli 2019) gaat de Tour de France een aantal flinke Alpenpassen over: de Col de Vars (2109m), Col d’Izoard (2360m) en de Col du Galibier die met 2642 meter hoogte de hoogste is van de dag.

Gister (23 juli) was het in de rit rondom Nimes erg heet met temperaturen rond de 40C. Vandaag gaat men naar Gap waar het slechts marginaal koeler zal zijn. Morgen gaan we dus bijna 2000m omhoog. En dit zal merkbaar zijn. Het vorstniveau ligt zeer hoog, ruim boven de 4500 meter hoogte en op 2640 meter zal de maximum temperatuur ongeveer 17 graden Celsius bereiken, met een kans op een onweersbui.

En vrijdag, op de Col de l’Iseran?

Vrijdag bereikt de Tour zijn hoogste punt op de Col de l’Iseran, 2770 meter hoogte. Tot diep in juni was de Iseran afgesloten, maar inmiddels is de sneeuw lang en breed verdwenen op wat sneeuwresten na. De temperatuur zal vrijdag op de top ongeveer 14 graden bedragen. In Tignes zal het een graad of 20 worden.

Zaterdag in Val Thorens beloofd het wel fris te worden: in de middag wordt het koeler en met een hoogte van bijna 2400 m, koelere lucht en een kans op regen zal het wellicht niet warmer zijn dan een graad of 12.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work