Annecy – Haute Savoie

Annecy met het meer van Annecy
Feiten van Annecy
» Gelegen: Haute Savoie, Frankrijk
» Aantal inwoners: 52.000
» Hoogte: 450m
» Bijzonderheden: hoofdstad van de Haute Savoie

 

 

 

De hoofdstad van de Haute-Savoie is gelegen aan de noordelijke oever van het ge;lijknamige meer van  en aan de voet van de Franse Alpen, in het westen van het departement Haute Savoie. Annecy heeft goede snelwegverbindingen naar Chambéry, Lyon en Genève, alsmede richting Chamonix. De stad en regio is een zeer populaire bestemming bij Nederlandse toeristen, die hier op één van de vele campings rondom het meer van Annecy verblijven. Annecy is een prima locatie voor een actieve vakantie.

Klimaat van Annecy

Door de ligging ver in het binnenland en vrij zuidelijk geniet Annecy een aangenaam klimaat: in de maanden juli en augustus is de gemiddelde maximum temperatuur zo´n 27°C. De avonden zijn nog lang zwoel: pas in de vroege ochtend wordt het minimum van 15°C bereikt. Er valt in deze maanden weinig regen (juli 66mm verspreid over 6 dagen en augustus 53mm in 9 dagen), vooral uit onweersbuien die soms heftig uit kunnen pakken. In september barst de herfst echt los, met vaak zware regen: ruim 150mm die op 14 dagen valt. In de winter liggen de temperaturen over het algemeen enkele graden boven het vriespunt en is er in Annecy niet veel meer te doen: de activiteiten trekken zich dan voornamelijk terug in de bergen waar het wintersportseizoen vanaf eind december los barst.

Buitensport in Annecy

Dankzij de ligging aan het meer en in de bergen is Annecy zeer populair bij Nederlandse toeristen. Er kunnen diverse watersporten worden beoefend op het meer. Het gezellige stadscentrum biedt voldoende mogelijkheden tot een leuke rondwandelingen door de veelbewogen historie van de stad. Dankzij het grote aantal toeristen is de omgeving niet puur maar zijn er wel veel mogelijkheden voor buitensporten: parapenten, mountainbiken, wielrennen of rotsklimmen.
Wintersporten kan op 35km afstand in La Clusaz of Le Grand Bornand. Er is geen zomerski-gebied in de buurt aanwezig.

Andere pagina’s over de Haute Savoie binnen OutdoorSpecial:
Chamonix
Sixt Fer à Cheval
Thonon-les-Bains
Megève
Saint Gervais les Bains
Aiguille du Midi
Mer de Glace
Mont Blanc Tunnel